ox-support

Op basisscholen in Zwitserland wordt door leerkrachten al jaren met veel succes en plezier samengewerkt met gepensioneerde vrijwilligers in de klas. Met hun kennis en ervaring ondersteunen ze de leerkrachten gedurende een aantal uren per week bij diverse activiteiten zoals taal- en rekenonderwijs en voorlezen. Door hun wekelijkse aanwezigheid vormen ze een hecht team met de leerkracht en ontstaat er een waardevolle samenwerking.

Van maart/april 2016 tot einde schooljaar wordt door een aantal basisscholen in Utrecht meegedaan aan het proefproject LEERGALOOS, gebaseerd op het Zwitserse concept.
Voor deze scholen komen we graag in contact met vitale gepensioneerden.

Ervaring in het onderwijs is geen vereiste. Er zijn diverse activiteiten waarbij u kunt ondersteunen. Bent u gemiddeld 4 uur per week beschikbaar en vindt u het leuk om met jonge kinderen te werken (in de leeftijd van 4 tot 12 jaar)? Heeft u affiniteit met rekenen, taal of knutselt u graag, of denkt u op een andere manier een bijdrage te kunnen leveren op de basisschool? Dan maken we graag kennis met u!

U kunt een mail sturen naar jennet@ox-support.nl of bellen met 06 – 27 07 06 11